2007 BARCELONA

22/7 TOT 25/7

Dag 1

Goede kalme vlucht gehad met veel bewolking en om 8h55 geland te Barcelona.

Tegenslag, slecht weer bij aankomst, (regen en bliksem). En wij die dachten dat het hier prachtig zomerweer ging zijn.

Aan de luchthaven vonden we niet onmiddellijk een bus, dan maar een taxi genomen naar Hotel ADAGIO op de Carrer de Ferran (20€).De kamer was klein maar verzorgd, spijtig genoeg geen zicht op straat maar wel op een klein binnenkoertje waar je zelfs de hemel niet zag.

Rond 10h onze wandeling begonnen door het oude stadsgedeelte van Barcelona, de Barri Gotic, waar ons hotel op een kleine 100m van de Ramblas gelegen was.

Barcelona 2007 (16)

Via de Plaça sant Jaume naar de Kathedraal,via Placa del Pi naar de Ramblas om een bezoekje te brengen aan het parchtige  “Mercat la Boqueria”.(marktplaats) Ondertussen stevige honger gekregen en gaan eten. De steak die we bestelden (iets anders op de spijskaart was voor ons onleesbaar) was ongeveer  3mm dik en was allesbehalve wat we er ons van hadden voorgesteld.

Na de (karige) maaltijd onze tocht verder gezet naar het volgens de gidsen prachtige “Palau de la mùsica  Catalana”.

Tot onze grote teleurstelling was deze gans de maand augustus gesloten.

Tot nu toe was onze eerste ontmoeting met barcelona een teleurstelling, (slecht weer, sombere straten door dit regenweer, slecht eten, gesloten Palau de la mùsica  Catalana…) en ook nog moe door het vroege opstaan.

Barcelona 2007 (28)

Na de middag begon het stilaan op te klaren en de zon kwam er door. Omdat we moe waren besloten we een rondrit met de “Bus turistic” door de stad te maken. 19€ pp. Voor 1 dag, later bleek dat het (maar) 25€ was voor 2 dagen.

We namen de kleine toer rond de oude stad, die ook langs het Olympisch stadion liep en ons zo een goed beeld gaf wat er allemaal te bezien was.

Rond 15h stapten we af aan de haven om te voet terug ( na het nuttigen van een stevige 1/2L op de “Ramblas”(11€)) naar ons hotel te slenteren.

Barcelona 2007 (19)

Rond 16h15 aangekomen om te douchen en wat uit te rusten.

Ongeveer een uurtje later gingen we weer op pad.

Met de “Bus turistic” naar “CASA BATLLO” van Gaudi. Een prachtige woning en voorbeeld van het “Modernisme”(bezocht 13,4 €). Daarna verder naar “LA PEDRERA”, nog een Gaudi bouwwerk. Daar het reeds 19h40 was we net te laat om nog een bezoek te brengen.

Barcelona 2007 (71)

Dan maar te voet terug via de “Plaça De Catalunya” om een bezoekje te brengen aan het Hardrock Café. Op de Ramblas nog een broodje en 2 flesjes wijn gekocht en dan terug naar hotel Adagio. Rond 21h15 op de kamer aangekomen om onze wijn uit te drinken en tevreden in slaap te vallen.

Een vermoeiende eerste dag, die al bij al goed meegevallen is.

DAG 2

Uitgeslapen tot 8h30 en een rustige nacht gehad. Ontbijt was in buffetvorm, sober doch lekker, keuze uit salami kaas en soort worst, broodjes en croissants. Alles uiterst verzorgd.

Rond 9h30 naar de metro (station Liceu) op de ramblas om 2 dag-ticketten te kopen, welke ons 2 dagen overal door Barcelona zouden brengen, zowel met metro als bus.

Ons eerste geplande bezoek was aan “Parc Guell”, een door Gaudi aangelegd park dat oorspronkelijk als woonresidentie was bedoeld, tevens de woning van Gaudi bezocht.

Barcelona 2007 (126)

Bij onze aankomst was het hier betrekkelijk rustig doch bij ons vertrek krioelde het hier van de toeristen. Nog een souvenirtje (de typische “Gaudi hagedis”) gekocht als herinnering aan onze uitstap.

Na een lekkere pint was onze 2° geplande uitstap een bezoek aan “de  Sagrada Famillia”, een reeds 100 jaar in aanbouw zijnde kathedraal volgens de plannen van Gaudi. Doch eerst iets eten in “restaurant Babilonia”. Het was ondertussen reeds 14h geworden, het uur waarop de meeste Spanjaarden gaan eten. Ikzelf nam een soort “tapas” en Caroline een “pizza met vis”.

Na de maaltijd een bezoek gebracht aan de “Sagrada Famillia”, doch omdat de wachttijd boven 1h30 lag en het 29° warm was zagen we het niet zitten om zo lang aan te schuiven.

Barcelona 2007 (179)

Hierna met de metro (het was inmiddels 15h30) terug naar het hotel om te douchen en een beetje te “chillen”.

Vandaag geen grote uitstappen meer, dus gingen we een wandeling maken op de Ramblas met zijn vele kleine, smalle zijstraatjes en boetiekjes. Ook nog terug geweest naar Hardrock café om T-shirts te kopen als souvenir voor Tom en Sophie. s’ Avonds een terrasje gedaan en lekkere Paella gegeten op de Ramblas.

Daarna verder gewandeld, langs de inmiddels overvolle straat met de vele straatartiesten en kunstenaars, naar de haven om daar nog enkele “nachtelijke kiekjes” te schieten.

Bij onze terugkeer nog gestopt op de” Plaça Reial” op 100m van ons hotel om een laatste terrasje te doen. Rond 22h45 op de kamer gekomen om te slapen.

Terug een vermoeiende dag, doch veel gezien van de stad Barcelona.

Dag 3

Op onze 3° dag stonden we beiden op rond 8h30, doch stram, stijf en spierpijn. De tol van de 2 vorige vermoeiende dagen werd opgeëist.

Na het ontbijt begon alles los te komen en vertrokken we terug op excursie.

Eerst te voet naar het prachtig aangelegde “Parc de la Ciutadella”, doch werd dit (achteraf spijtig genoegd) herleid tot een kort bezoekje.

Van hieruit wandelden we langs de prachtig met palmbomen aangelegde Passeig de Lluis Companys naar de “Arc de Triomf. De palmbomen zaten vergeven van de halsbandparkieten die hier volop nestelden. Aan de zijkant speelden de oudere Spanjaarden “Petanque”.

Barcelona 2007 (215)

2° uitstap vandaag was naar “Placa d’ Espanya” waar het “Museu Nacional d’art de Catalunya” op enkele honderden trappen hoger gelegen was. Wij namen natuurlijk  om energie te sparen, de roltrap.

Eventjes binnen geweest in de hall van het MNAC, doch geen bezoek gebracht aan de tentoonstelling. Van hieruit wandelden we verder naar het nog hoger gelegen “ Olympisch stadion” Een bezoekje gebracht aan het voetbalstadion en een kijkje weest nemen naar het Palau Sant Jordi, een soort “Heizelstadion”, waar de grootste groepen der aarde optraden.

Ondertussen was het 13h en namen we de bus terug naar Plaça d’Espanya om van daaruit de metro te nemen naar “Diagonal” waar “La Pedrera” van Gaudi lag. Deze maal was het wel open.

Barcelona 2007 (260)

Na 45 min aanschuiven konden we de prachtige woning met de vele “monumenten en schoorstenen” op het dak bezoeken.

Rond 14h30 was ons bezoek ten einde en om onze honger te stillen gingen we een spaghetietje en slaatje eten. Vervolgens nog eens binnen in het Hardrock café om ook voor mij een T-shirt te kopen.

Inmiddels was het 15h30 en terug tijd voor onze dagelijkse “siësta”. Dus wandelden we door de smalle zijstraatje van de “Barri Gotic” terug naar onze slaapplaats.

Rond 17h begonnen we aan onze laatste uitstap voor die dag,” TIBIDABO”

Tibidabo is een hoger gelegen dorpje aan de rand van Barcelona met oud pretpark waar je een prachtig overzicht hebt over de stad.

Eerst met een oud trammetje naar boven om daar dan een soort kabeltreintje “Funicular Tibidabo” te nemen naar de top.

Barcelona 2007 (271)

 

Zelden heb ik het zo benauwd gehad in dit gammele geval. Telkens de elektrische lichten uitvielen dacht ik dat ons einde nabij was en we naar beneden gingen storten.

Boven stond een prachtig oud kerkje, welk we dan ook bezochten en dronken we een frisse pint genietend van het mooie uitzicht over de stad.

Barcelona 2007 (281)

Bij onze terugkeer moesten we een uur wachten op de tram en tot overmacht begon het ook nog eens te druppelen. Beiden niet gekleed op dit weer ( enkel in T-shirt) kwamen we verkleumd terug in de benedenstad waar we de metro terug namen naar Plaça de la Catalunya.

Om onze inwendige mans te versterken gingen we een steak eten aan de Plaça del Pi. Ditmaal wel een stevige maaltijd op ons bord. Op de terugweg naar ons hotel nog een flesje wijn gekocht om op de kamer uit te drinken.

De komende nacht was minder rustig, daar enkele dronken “Duitse” vrouwelijke toeristen schreeuwend naar hun kamer op onze étage terugkeerden.

Dag 4

Vandaag vertrekken we terug huiswaarts. Onze vlucht is voorzien om 16h15.

Om de voormiddag toch nog aangenaam te vullen maken we een wandeling door “El Raval” en langs het “musea d’art contemporani de Barcelona”. Ook brengen we een bezoek aan een fototentoonstelling in een van de vele zijstraatjes.

Barcelona 2007 (290)

Op de terugweg naar ons hotel koopt Caroline nog een paar “groene” laarzen en gaan we op de Ramblas voor de laatste maal “Tapas” eten. Ditmaal wel een prachtig gevulde schotel met allerlei zeevruchten.

Rond 13h30 halen we onze bagage op en nemen de metro en de trein naar de luchthaven. Onze citytrip zit er op.

Na een kalme vlucht terug naar Zaventem halen we onze wagen op en stoppen nog eens langs de autostrade om ne lekkere Belgische “vol-au-vent met friet” te nuttigen.

Link naar alle foto’s van onze reis.

Advertentie

Een gedachte over “2007 BARCELONA

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s