2016 Bretagne

Met de wagen 5 dagen door Bretagne en Normandië.

Bretagne-000

Dag 1 –  4 juli 2016

We vertrekken naar de Mont Saint Michel waar we overnachten in hotel La Digue op 500m van ons doel. Een shuttlebus brengt ons naar de grootste toeristische trekpleister van Frankrijk. Het is reeds 16h, waardoor het relatief rustig is.

Bretagne-015.jpg

Kleine winkeltjes, restaurantjes, door de smalle hoofdstraat gaan we naar boven om de abdij te bezoeken. Van daaruit heb je een prachtig uitzicht.

Bretagne-027.jpg

Na ons bezoek keren we terug naar het hotel. De ondergaande zon levert prachtig licht en ik trek er te voet op uit om nog wat foto’s te nemen.

Bretagne-053.jpg

Ons hotel is gelegen in een hoteldorp waar men enkel met de wagen binnen kan als men er logeert. Dagjesmensen parkeren buiten. Er zijn verscheidene restaurants in diverse prijzenklassen. Na de maaltijd genieten we van het zicht op de Mont Saint Michel vanop het terras van onze kamer.

Dag 2

Vandaag bezoeken we enkele dorpen in de omgeving om te eindigen in Sint Malo.

Eerst is Cancale aan de beurt. Gelegen aan de zee en vooral bekend om zijn oesters.

Bretagne-065

Klerenwinkels waar de typisch blauw wit gestreepte shirts verkocht worden. Restaurantjes waar je vanop het terras , met zicht op zee, oesters in overvloed kunt verorberen.

De kade met de vuurtoren…kortom zeker een bezoek waard.

Bretagne-064.jpg

Van Cancale gaat de rit naar Dinan, een oud stadje met de typische vakwerkhuizen.

Bretagne-072.jpg

Winkeltjes met allerlei snuisterijtjes, het is er heerlijk vertoeven. Ik eet er een typisch streekgerecht. Een pannenkoek met allerlei ingrediënten die opgevouwen wordt opgediend.

Bretagne-074.jpg

Van Dinan rijden we naar Dinard.

Dinard, gelegen aan de zee. Een heel andere uitstraling dan de vorige middeleeuwse stad…

Mondaine villa’s uit begin van de vorige eeuw sieren de kustlijn. Een trekpleister voor  zonnekloppers op het strand. Prachtig zicht op zee, maar verder is er niet veel te beleven.

Bretagne-081.jpg

We rijden verder naar Saint Malo.

Ons hotel is gelegen in de oude binnenstad en het vergt heel wat zoekwerk om er te geraken. Maar we hebben geluk, een vriendelijke agent loodst ons door de honderden toeristen en de smalle straatjes naar onze bestemming.

Bretagne-98

In de straten van Saint Malo heerst een drukte van jewelste. Zang en dans op straat, winkels, kerken… het is er heerlijk vertoeven.

Na de winkelstraten beklimmen we de vestingmuren van de stad van waar je een prachtig uitzicht hebt.

Bretagne-95

Je kan er mooie wandelingen maken op het strand, zwemmen in het zwembad, er liggen ook toevallig 2 grote driemasters aangemeerd in de haven waar de matrozen allerlei oefeningen doen in de hoge masten.

Bretagne-105

Geen tijd om je te vervelen. Er is genoeg te doen en te zien in dit toeristische oord.

s’ Avonds genieten we van heerlijke  “plat de fruits de mer”.

Bretagne-108

Dag 3

Ik boek via booking.com een kamer in Vannes. We rijden vandaag via Rennes naar Carnac en Quiberon.

De eerste stop rond de middag in Rennes is een beetje een tegenvaller. een grote stad waar we niet echt onze gading vinden. Veel bedelaars, daklozen… vuile straten…maar misschien ligt het aan ons en hebben we niet het juiste deel van de stad bezocht.

We zetten onze trip verder naar Carnac, waar honderden hunebedden en Menhirs in de velden staan.

Bretagne-113

We bezoeken er het museum, twijfelen even of we ook de rondrit met het treintje zouden doen, maar besluiten tenslotte om door te rijden naar Quiberon.

Bretagne-117

Quiberon is een schiereilandje met prachtige haventjes. We rijden naar Port Haliguen waar we een wandeling naar de vuurtoren maken.

Bretagne-123

Na een heerlijke maaltijd keren we terug, maar niet zonder de Boulevard de la Côté Sauvage te hebben gevolgd. Het is prachtig weer, we parkeren de wagen en genieten van het prachtige zicht op zee en het wilde water dat tegen de rotsen spat.

Bretagne-125

Het is 16h en stilaan tijd om te gaan inchecken.

Vannes is een prachtige oude ommuurde stad waar heel wat te bekijken valt.

Bretagne-127

Bretagne-130

Bretagne-135

Dag 4

Vandaag gaan we de  zoutwinningen gaan bekijken, we rijden eerst naar Guérande. Een oud ommuurd  stadje dat zo uit een film met “Fernandel” kon geplukt zijn.

Bretagne-138

Na dit bezoek rijden we naar de zoutvlaktes en bezoeken er het centrum voor zoutwinning “Terre de sel”.

Om de terugreis niet in één stuk te moeten doen rijden we nu terug naar Normandië.

Bretagne-157

Via booking.com boek ik een hotelletje in Villers-sur-mer. Een gezellig kuststadje met heerlijke restaurantjes. Er heerst een uitbundige sfeer in de stad. Vanavond is immers de wedstrijd om de halve finale tussen Frankrijk en Duitsland. Om de drukte te ontlopen maken we een strandwandeling. In de verte horen we het gejuich wanneer de Franse ploeg een doelpunt maakt.

Bretagne-167

Dag 5

Vandaag keren we stilaan huiswaarts. We rijden naar Honfleur. Een vissersstadje aan de Noordzee. Gezelligheid troef hier. Veel winkeltjes, terrasjes… kortom genieten.

Van Honfleur rijden we naar Etretat, prachtig landschap met in de verte de olifanten-rots.

Bretagne-187

We bezoeken het stadje… rijden naar boven om van het uitzicht te genieten en stilaan wordt het tijd om huiswaarts te keren. Weeral een geslaagde trip. Het volledige fotoalbum kunt u hieronder bekijken.

Boek Bretagne 2016

https://secure.tictacphoto.com/preview/?lang=nl&sc=1125641.f266a218fc9a35088e3561b0559334b649008bbb

Advertentie