2011 Londen

Citytrip Londen 2011

1/9/2011 tot 4/9/2011

Hotel St Giles, Bedfordstreet,  metro: Totenham Court

Dag 1

Vertrokken in Waarschoot met de trein om 7h55. In St Pancrasstation 2 dagtickets voor de metro gekocht (15£).

Aangekomen in St Giles om 11h30 local time.

Rond 12h30 wandelen we via Charing Cross road en Picadilly naar het hardrock café om er de traditionele T-shirt te kopen. Wegens te druk, nuttigen we een “Guiness” om de hoek in “the back Room”. Een soort bijhuis, maar veel goedkoper en minder druk..

Vandaar gaan we verder naar Buckingham palace. Dit wordt niet bezocht wegens de te lange wachtrij. (Best op voorhand tickets reserveren).

Via Birdcage Walk dan maar verder naar Westminster Abby. Hier brengen we wel een bezoek. Ingangsprijs 16 £/p.

Bezoek is zeer de moeite waard. Vooral de graven van alle prominente koningen en edelen die hier rusten.

Na dit bezoek wandelen we verder richting River Thames, voorbij Big Ben gaan we naar het Londen Eye. Hier is er opnieuw een hele lange wachtrij, we hebben geen zin om zolang te wachten dus wordt dit bezoek overgeslaan.

De tocht wordt verder gezet voorbij de vele straatartiesten over de” Hungerfood bridge” naar “Embankment” om daar de underground in te duiken. Rond 17h30 komen we aan in het hotel.

Na een korte pauze wandelen we naar Covent garden. Een gezellig marktje met veel eetstalletjes en drankgelegenheden. Hier maak je het zo kostelijk als je wilt… goedkoop eten aan de kraampjes, of dineren in één van de duurdere restaurants. We kozen voor het laatste, prijs/kwaliteit viel erg tegen. De volgende dagen eten we een stuk lekkerder voor beter koop.

Na de terugweg wordt de avond afgesloten in de bar van het hotel.

Dag 2

Om 8h schuiven we aan bij het ontbijtbuffet om een “English Breakfast” te nuttigen. Bonen, spek en eieren zorgen er voor dat we een heel stuk in de dag geen honger meer hebben.

We nemen de metro naar “Banks” en stappen verder richting “Tower”. Daar we deze reeds enkele jaren voordien bezochten wordt deze  overgeslagen. We kuieren langs het Thames-wandelpad tot aan de Londen bridge. Hier steken we de rivier over naar Southwark Cathedral. We volgen verder het pad langs de Thames.

Dit voert ons voorbij het “Clink prison museum”, een soort horror house, en verder voorbij de oude scheepswerf naar het “Shakespeare’s globe theatre”. Het is prachtig weer en we nuttigen een glaasje fris op één van de gezellige terrasjes.

Hierna is “Tate modern” aan de beurt. Het museum bij uitstek voor moderne kunst. Het museum is een oud spoorwegstation dat omgebouwd werd en gratis te bezoeken is. (Op de tentoonstelling van “Miro” na).

Zeker een bezoek waard, alleen al het gebouw en prachtige uitzicht dat je hebt over Londen op de 7de verdieping van uit het restaurant.

We gaan te voet verder over de “ Millennium voetgangersbrug” naar de St. Pauls Cathedral. Weeral een prachtige kathedraal die je mits betaling kan bezichtigen. We passen ditmaal.

Na een broodje in één van de vele “pret à manger” foodketens nemen we de metro in “Banks” terug naar St Giles.

De dame wil ook wat, dus s’namiddags wordt “shopping time”.

Oxfordstreet, Regentstreet, Carnabystreet…en alsof dit nog niet genoeg is nemen we de metro naar “Harrods”.

S’ avonds keren we terug langs “Chinatown” om het avondmaal te gebruiken. In de vele restaurantjes kan voor een zeer schappelijke prijs een volledig menu bestellen en ondertussen van de sfeer genieten.

Dag 3

Vandaag staat “Camden” op het programma. Vooral op zaterdag en zondag blijkt het hier de moeite, zo verteld de toeristische gids ons.

Deze buitenwijk van Londen is bekend als één van de kleurrijkste buurten van de stad. Honderden kleine shops met kleurrijke gevels. De leukste marktjes van de stad. Rare figuren, oude hippies, punkers, tattooshops…leuke pubs…vriendelijke mensen…heerlijke eetstalletjes…Kortom gezelligheid troef. Je kan het zo gek niet bedenken of je komt het hier tegen.

Een eindje verderop ligt “Camden Lock market” en “ Stables market”, met allerlei kunstartikelen en oosterse eetstandjes.

Op het kanaal kan je de schippers van de vele woonboten het sluis zien bedienen om het hoogteverschil te overbruggen. Ook kan je hier een rondvaart doen. De vele treurwilgen op de oevers zorgen voor een gezellige sfeer.

S’namiddag nemen we één van de kanaalrondvaarten naar “ Little Venice”. Via smalle watertjes, ondergrondse  tunnels varen we voorbij “Londen zoo”, mooie burgerhuizen, kleurrijke woonbootjes…en prachtig weer, kortom genieten. Hier aangekomen hadden we er ons eigenlijk meer van voorgesteld. De “idyllische” naam deed ons vermoeden dat we op een mooiere locatie gingen terecht komen. Doch niet geklaagd, op de restaurantboot eten we een lekker stukje taart en cones. We wandelen door de mooie rustige wijk, waar blijkbaar een deel van de “hogere”  klasse woont. Borden met “verboden dit en dat”, wijzen ons er op dat de bewoners hier echt wel op hun rust gesteld zijn.

Op Warwick Avenue nemen we de metro terug naar Tottenham Court road…om een pauze in te lassen voor de avondtrip.

Rond 18h trekken  we door de wijk “Soho”…we zijn eigenlijk te laat. De marktkramers zijn al volop bezig hun stalletjes op te ruimen en te sluiten. Doch overal gezellige winkeltjes, pubs, shops, sexshops… buiten aan de pubs staat meer volk dan binnen. Waarschijnlijk wegens de wet op het roken. De Londenaar heeft er blijkbaar een gewoonte van gemaakt om zijn pint op de stoep uit te drinken. Dit brengt toch gezelligheid in de straten teweeg.

C. en ik slenteren verder via “Picadilly Circus”  naar “Trafalgar Square”…Zaterdagavond, de straten zijn overvol… We vinden een gezellig Italiaans restaurantje. Ik bestel scampi’s…Man, man, man…hoe ze er in slagen om zo’n lekker product te verkrachten… Scampi’s worden hier gebakken in het frietvet met een korst rond en geserveerd met tartaarsaus…“never again”…De pizza calzone van C. daarentegen valt best mee. Blijkbaar heb ik een verkeerde keuze gemaakt.

We blijven s’ avonds nog wat hangen op Trafalgar Square om naar de straatartiesten te kijken en de drukte te ondergaan. Uiteindelijk belanden we op het terras van een “Café rouge”…waar onze laatste avond werd doorgebracht.

Dag 5

We hebben tijd tot 16h de tijd om de terugreis met de eurostar aan te vangen. De metro brengt ons naar Westminster waar we een ticket kopen voor een riverboat naar Greenwich.

De vaart duurt ongeveer een uur en voert ons voorbij de vele werven langs de Thames. In Greenwich ligt oa. Het National Maritime Museum, er zijn veel gezellige scheepsvaartwinkeltjes, een overdekte markt met allerlei ambachtelijke waren…het mooie grote park waar het Royal Observatory ligt ( waar de nulmeridiaan doorloopt)… kortom tijd te kort om alles te bezoeken…

S’ namiddags zijn we nog net op tijd om de sneltrein te halen…Het zit er op… Londen verveelt nooit !!!

Advertentie

2 gedachten over “2011 Londen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s