2017 Zuid-Engeland

 

21 aug 2017

8-Daagse rondreis met de wagen door Zuid-Engeland.

Engeland 2017- 000

We maken de overtocht Calais-Dover met P&O ferries en rijden naar Cuddesdon in Oxfordshire, een klein landelijk dorpje op enkele kilometers van Oxford, waar we verblijven in de “The Bat & Ball Inn”. Dit wordt voor 2 dagen onze uitvalsbasis. Een kleine nette kamer gelegen naast een gezellige pub… meer moet dat niet zijn.

Rond 16h rijden we door de smalle landwegen naar Oxford om toch nog een eerste impressie van de stad op te doen.

Oxford blijkt een drukke stad. We wandelen door de winkelstraten en bezoeken de “covered market”. Een overdekte winkelgalerij met allerlei gezellige winkeltjes.

De dorst wordt gelest en we gebruiken een maaltijd in één van de vele gezellige restaurants.

Bij terugkeer heeft een overijverige parkeerwachter een ticket ter waarde van 50£ op de voorruit geplakt. Bij betaling binnen de 2 weken wordt dit bedrag naar 25£ gereduceerd. Oxford bezoeken doe je best met de shuttle vanuit één van de park & rides… een stuk goedkoper. Gelukkig waren het hier “solden”.

22 aug 2017

In de voormiddag bezoeken we de bibliotheek en de universiteit van Oxford.

Ook gaan we naar het Christ church college en naar het Natuurhistorisch museum.

Rond de middag verlaten we Oxford om naar ” de Cotswolds” te rijden.

Mooie historische kleine dorpjes gelegen in het groene landschap. We bezoeken oa. Bidford, Burford, Bourton-on-the-Water, Bibury.

23 aug 2017

We verlaten Cuddesdon en rijden naar Keynsham, een voorstadje tussen Bath en Bristol, waar we de volgende 2 nachten zullen verblijven.

Eerste stop is Castle Combe. Volgens de reisgids één van de mooiste dorpjes in de Cotswolds, decor voor heel wat films blijkt.

Na Castle Combe bezoeken we Bath.

Bath is een cultuurstad waar heel wat te beleven valt. We bezoeken oa. het Jane Austin huis, de Romeinse baden, wandelen door de stad en snuiven de sfeer op.

24 aug 2017

Vandaag staat Bristol op het programma.

Engeland 2017-136

Miezerig weer geeft echter een troosteloos gevoel aan deze stad. We besluiten na een uur om naar de zee te gaan.

Portishead, Clevedon, Weston-super-Mare… het één al mooier dan het andere. De meeste pieren zijn betalend, maar Clevedon wordt beschreven als de mooiste pier van Engeland.

Dus deze bezoeken we…

De pier van Weston valt tegen ….achteraf blijkt dat er om de bocht een veel mooiere oude pier ligt. Deze hebben we gemist.

 

25 aug 2017

Vandaag rijden we richting Cornwal. Rotskusten zijn hier alom.

Onze eerste stop is Clovelly. Een dorpje op de rotskust dat enkel mits betaling te bezoeken is. Geen auto’s toegelaten. Alle goederen worden met houten sledes vervoerd over paadjes gemaakt van keien.

We slapen in Boscastle.

26 aug 2017

Vandaag maken we de oversteek naar de oostkust. Het einde komt stillaan in zicht en om een ontspannen terugkeer te maken doen we dit in 2 dagen. Via Booking.com boek ik dagelijks ons volgende hotel. Ditmaal blijkt een slaapplaats in Bickleigh het interessants te zijn. Doch eerst doen we nog andere mooie plaatsten aan.

Tintagel.

Dorpje aan de westkust waar het verhaal van Koning Arthur en Excalibur zich afspeelt. De ruïnes van de burcht zijn te bezoeken na een stevige klimpartij. In de diepte zie je dan Merlins cave… de verbeelding en onze fantasie neemt ons mee naar de middeleeuwen.

Oostkust: Polperro

Polperro is pittoresk vissersdorpje met een mooi strand, spijtig genoeg op deze mooie zomerdag overspoeld door dagjesmensen die hier hun zaterdag komen doorbrengen.

 

Na Polperro rijden we naar Torquay.

Torquay wordt omschreven als de Riviera van Engeland.

Voor ons is het een overbevolkte badstad met heel lawaaierige en opdringerige badgasten. Na een glaasje “pinot grigio” verlaten we dit overroepen oord en zoeken rust in het binnenland waar we aan kabbelend riviertje de nacht gaan doorbrengen.

 

27 aug 2017

We vangen de terugtocht aan. Vanavond slapen we in Fareham nabij Porthsmout.

We rijden via smalle weegjes door het binnenland. Af en toe staan we kop aan kop met een ander voertuig, zodat één van de 2 achteruit moet om een wegverbreding te zoeken om mekaar te kunnen passeren. Uiteindelijk bereiken we Portsmouth. Een mooie havenstad waar we de rest van de namiddag en avond doorbrengen.

 

28 augustus 2017 laatste dag

We besluiten om de kustroute te volgen naar Dover. De tocht verloopt trager dan we hadden verwacht. Veel files en  verkeersdrukte wegens Bankday. Vandaag is het een feestdag in Groot Brittannië, wat resulteert in massaal veel volk op straat.

Het anders zo leuke Brighton is overbevolkt, zo ook Eastbourne, Hastings…

We maken een stop in Brighton en rijden dan via Beachy head road. Waar we stoppen om de “seven sisters” te bewonderen.

Net op tijd wegens de verkeersdrukte komen we aan in Dover… het einde is in zicht.

Engeland 2017-254.jpg

 

Advertentie

4 gedachten over “2017 Zuid-Engeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s