2019 Wenen Boedapest

2019 Wenen - Budapest-000

Dag 1 :  Zondag 25/8/19    Keulen

Het plan was eigenlijk om maandag pas te vertrekken en in 2 dagen met de auto naar Wenen te rijden. Onverwachts breien we er een dag extra aan vast. Onze eerst stop wordt Keulen. We kennen de stad en gaan dus terrasjes doen, lekker eten en gewoon genieten.

 

Dag 2 :   Maandag  26/8/2019   Neurenburg

Neurenburg ligt halfweg naar Wenen. We logeren in een hotel aan de rand van de stad, wat een stuk voordeliger is. Na te hebben ingecheckt rijden we naar het centrum. De prachtige zon van gisteren is verdwenen en het motregent. Neurenberg is een mooie stad. Het centrum is ommuurd met veel oude gebouwen.

Enkele uren later hebben we het oude gedeelte gezien. Toch een mooie stad als tussenstop besluiten we.

Dag 3     Dinsdag   27/8/2019    Wenen

Om 15h komen we aan in Hotel Ananas, een zeer groot en druk bezocht hotel op een 20 minuutjes wandelen van het centrum van de stad. We hebben pech want de metrolijn aan het hotel ondergaat een opknapbeurt en is buiten gebruik.

Om 16h stappen we richting centrum. Na 500m komen we aan de Naschmarkt. Een kilometer lang eet-en marktkraampjes. Een aangename manier om de afstand te overbruggen.

We wandelen verder en komen meteen in het winkelhart van de stad terecht. Het is snikheet en je kan er op de koppen lopen.

We terrassen er op los, eten in het Hardrock Café, bezoeken de Stephansdom en genieten van het prachtige weer. Rond 20h begint het al donker te worden en keren we terug.

Dag 4   Woensdag  28/9/2019   Wenen

Deze morgen staat er een geleid bezoek aan de beroemde opera van Wenen op het programma. Een prachtig en imposant gebouw zowel binnen als buiten.

Het is 33° , gelukkig worden de meeste terrassen overal beneveld om afkoeling te bieden. We slenteren verder door de stad, bewonderen de prachtige gevels, lopen langs allerlei grote gebouwen en musea, uiteindelijk kopen we een 2 dagenticket voor de Hop on hop off bus die alle bezienswaardigheden van de stad aan doet.

 

De eerste stop is “slot Schönbrunn”. Hier kan je gerust een ganse dag spenderen in het paleis met bijhorende tuinen en dierenpark… we besluiten echter dit niet te doen.

Tweede stop is kasteel Belvedere, hier bezoeken we de prachtige tuin.

De hitte speelt ons parten. Genoeg cultuur voor vandaag. De avond brengen we door op de Naschmarkt. Lekker eten en enkele terrasjes. Meer moet dat niet zijn…

Dag 5  Donderdag  29/8/2019  Wenen

Gisteren kocht ik online tickets voor de Spaanse hofrijschool waar de befaamde Lipizanerpaarden getraind worden. Als we er om 10h aankomen staat er reeds een lange rij aan te schuiven om de trainingen bij te wonen.

Rond de middag nemen we de bus naar de “Hundertwasser” gebouwen. Onderstaande foto’s zeggen genoeg over het werk van de kunstenaar.

De namiddag brengen we door aan het stadhuis van Wenen waar vanwege het jaarlijkse filmfestival allerlei activiteiten plaats vinden. Later nemen we de bus naar “Prater”, een pretpark waar ook het mooie Weense reuzenrad staat.

Het einde van onze laatste dag in Wenen nadert, met de hop on bezichtigen we de rest van de stad, rijden door de bekendste en mooiste buurten en eindigen terug op de Naschmarkt op wandelafstand van het hotel.

Wenen was de moeite waard, we hebben genoten van alle mooie gebouwen. Morgen rijden we naar Boedapest.

Dag 6:  Vrijdag    30/8/2019    Boedapest

Na 250 km arriveren we rond de middag in Boedapest. Wat een verkeersdrukte… Gelukkig loodst de GPS ons moeiteloos naar ons hotel. We verblijven in een oud klooster dat verbouwd werd tot een modern hotel niet ver van de oever van de Donau.

 

De eerste dag starten we met een wandeling om de omgeving te verkennen. We  wandelen via de Kettingbrug de stad in.

Een verkoper van Hop on Hop off doet me een voorstel om voor de prijs van een 2dagen ticket een extra dag bij te voegen. Zo kunnen we dus al vanaf vandaag overal rond rijden. Na onze eerste kennismaking met de drukke stad nemen we de bus om een eerste rondrit te maken.

Het is nog steeds snikheet, na de busrit eten we in een typisch Hongaars restaurant.

Wenen Boedapest-262

Na de maaltijd gaan we naar de boten om een rondvaart op de Donau te maken. Deze was inbegrepen in het ticket van de “Hop on” maatschappij.

 

Dag 7    Zaterdag 31/8/2019    Boedapest

Deze morgen verkennen we de oude bovenstad van Buda. De ene zijde van de Donau wordt Buda genoemd terwijl de andere kant Pest is. Met de funicular gaan we naar boven.

Om later terug met de Hop on bus terug naar beneden te komen. In de namiddag bezoeken we de overdekte markt in het centrum van Pest.

Dag 8    Zondag  1/9/2019

Deze morgen bezoeken we het parlementsgebouw. De bezoekers worden ingedeeld in groepen van 40 en per taal van de gids. Om 12 15 is het aan ons, na 1h30 wachten.

In de late namiddag brengen we een bezoek aan het Labyrint onder het budha kasteel.

https://www.labirintus.com/hu

We eindigen onze laatste dag op een terras aan de oevers van de Donau.

Boedapest is een heel drukke maar aangename stad die naar onze normen toch een stuk goedkoper is dan onze grote westerse steden. Nergens hadden we een gevoel van onveiligheid. De bewoners zijn heel vriendelijk en hulpvaardig naar toeristen toe. Kortom zeker een aanrader.

Dag 9    2/9/2019     Munchen

Omdat we geen zin hebben om 1500km in één stuk naar huis te rijden plannen we nog een tussenstop in Munchen. Via Tirol in Oostenrijk komen we aan in de late namiddag. Met de tram bezoeken we het oude centrum. Ook al verblijven we hier maar enkele uren, toch komt de mooie binnenstad heel positief over.

 

Dag 10  Dinsdag  3/9

Terug naar huis…alles samen legden we ongeveer 3000km af. Ondanks de warmte, het was immers het grootste deel van onze trip boven de 30°, hadden we een mooie reis en houden overal enkel maar positieve gevoelens over. Er waren heel veel wegenwerken in Duitsland, maar eigenlijk weinig files.

Advertentie