2018 Bretagne

 

Zaterdag 9 juni 2018

2018-0

Om 9h stipt vertrekken we met de wagen richting Bretagne. Onze eerste stop is na 200km in Le Touquet-Paris-Plage. Een ietwat mondainer kuststadje in Normandië.

Statige hotels en villa’s van weleer prijken langs de brede lanen. In het centrum zelf gonst het van bedrijvigheid op de overdekte markt. Na een uitgebreide stop trekken we verder richting Mont-Saint-Michel.

Hier brengen we onze eerste nacht door.

Zondag 10 Juni 2018

S’ morgens worden we wakker en er hangt een dikke mist die de eerste uren niet lijkt op te klaren. We rijden langs de kust, doch de zee is bijna onzichtbaar door de mist.

Gelukkig bieden de velden met klaprozen kleur in het grijze landschap. Een uurtje later bereiken we Cancale, bekend om zijn lekkere oesters, gezellige restaurants en cafeetjes.

Na Cancale rijden we verder naar Saint-Malo. Een oude vestingstad waarvan het oude stadshart volledig ommuurd is. Wegens de regen en de mist komt de stad triestig over. Een tijdje terug waren we hier toen het schitterend weer en heel wat aangenamer was.

Na een korte stop rijden we verder richting Paimpol, eindbestemming voor vandaag. Onderweg bezoeken we Fort la Latte nabij Plévenon. De oude burcht is nog steeds bewoond, maar wordt opengesteld voor het publiek. Ondanks de mist toch zeker een bezoek waard.

De wandeling doet deugd en we rijden verder. De eindbestemming voor vandaag, Paimpol,  is een havenstadje waar we in het prachtige “Hôtel Le K’Loys” verblijven.

We komen juist te laat om de havenfeesten mee te maken. De plaatselijke band blaast zijn laatste noten en de kraampjes worden afgebroken.

Maandag 11 Juni 2018

Onze eerste stop vandaag is in Ploubazlanec waar we uiteindelijk beslissen om de geplande trip naar Île-de-Bréhat niet te maken. We hadden misbegrepen dat de overtocht één uur duurde. Later stelden we vast dat we toch wat gemist hebben van dit prachtige eiland en dat de overtocht amper 15 minuten innam.

2018 Bretagne-64

We rijden verder naar Roscoff, Ondertussen is het prachtig weer geworden en hier nemen we wel de ferry naar Île-de-Batz

Na ons bezoek aan het eiland is het getij zodanig gestegen dat de visserboten Roscoff binnenlopen. De mensen kopen rechtstreeks kreeften en zeekrabben aan de vissers

We bezoeken het vissersstadje en rijden uiteindelijk naar onze eindbestemming voor vandaag Morgat bij Crozon aan de westkust. Hotels blijken in realiteit niet altijd te zijn wat ze op foto voorstellen. Maar het is toch een belevenis om midden in de sixties terecht te komen. Zeker als de eigenaars zich er niet van bewust zijn dat ze hopeloos verouderd zijn. Voor één nacht klagen we niet, het was er stil en proper…

2018 Bretagne-101

Dinsdag 12 juni 2018

We rijden naar Pointe de Pen-Hir … nabij Camaret-sur-Mer.

De woeste rotsen, hevige wind, de natuur, het prachtige uitzicht…Pointe de Pen-Hir is zeker een bezoek waard.

Daarna zoeken we rust in Camaret-sur-Mer , een prachtig havenstadje met kerkhof van oude scheepswrakken.

Tijd om andere oorden op te zoeken. We rijden naar Quimper.

Deze drukke oude stad langs de Odet is zeker ook een bezoek waard, maar we waren hier vorig jaar ook reeds dus wordt het een kort terugzien.

Na een glaasje appelcider rijden we naar Penmarc’h om er de vuurtoren van Eckmuhl te bezoeken. Bijna 300 trappen naar de top… we blijven toch maar op de begane grond.

Van hieruit rijden we naar Concarneau. Terug een oude, ommuurde binnenstad volledig omringd door water. Het weer is prachtig, de terrasjes aanlokkelijk. En het eten is er overheerlijk.

Uiteindelijk slapen we in een uitstekend hotelletje in Bénodet.

Woensdag 14 juni

Het einde is in zicht en we besluiten om in 2 dagen huiswaarts te rijden. Vandaag bezoeken we nog de hoofdstad van Bretagne, Rennes.

We overnachten in Villers sur mér, maken er een strandwandeling. De avond eindigt in mineur als Caroline ziek wordt van een te zoute en vettige maaltijd.

2018 Bretagne-150

Donderdag 16 juni.

We zijn moe en in plaats van nog enkele stadjes aan te doen in Normandië rijden we rechtstreeks naar huis. Het is mooi geweest maar onze stal lonkt… moe maar voldaan komen we veilig terug thuis.

 

 

 

Advertentie