2014 Engeland

Trip Engeland 2014

Dinsdag 26 augustus 2014

10h05…We nemen in Calais de ferry (P&O) met de wagen naar Dover…na ongeveer anderhalf uur varen bereiken we onze bestemming. Opgelet, hier rijdt men links….Gewoon de Britten volgen en geen gekken toeren uithalen.

RYE

De eerste etappe op de route is “Rye”…een pittoresk klein vestingstadje met allerlei historische gebouwen, smalle straatjes en oa. het kerkje van St. Mary en de Ypres Tower.

We maken van de gelegenheid gebruik om in één van de gezellige eethuisjes een Engelse “toast” te eten om daarna de reis verder te zetten  naar Hastings.

 HASTINGS

Hastings is een badplaats met versterkte burcht, vooral bekend van de “slag bij Hastings”  Verder is er ook nog de houten pier uit 1872. Deze werd in de vroege ochtend van 5 oktober 2010 zwaar beschadigd door brand. Momenteel zijn de herstellingswerken nog steeds bezig.

Nu rijden we verder naar “Eastbourne” waar we onze eerste nacht doorbrengen.

EASTBOURNE

We slapen in zo’n typisch hotel aan het strand en boffen met zicht op zee. Een oud gerenoveerd gebouw dat de sfeer van weleer uitademt. Ook hier in Eastbourne verwoeste een brand de pier en zijn er ook renovatiewerken aan de hand.

Wat ons opvalt is de mooie staat waarin alle gebouwen verkeren. Geen bouwval maar alles netjes geschilderd en prima onderhouden.  We sluiten de avond af in een gezellig Italiaans restaurant.

Woensdag 27 augustus 2014

Vandaag rijden we de kust af naar Brighton…eerst richting “Beachy Head”, een kaap bekend om zijn krijtrotsen. Met hun 162 meter hoogte zijn ze de hoogste van de Engelse kust. We zien de vuurtoren en ook de “Seven sisters”.

De Seven Sisters zijn zeven tegen elkaar aanstaande krijtrotsen op de kustlijn. De weg is spijtig genoeg afgesloten en we moeten terugkeren om naar Brighton te rijden.

 BRIGHTON

Brighton, een bruisende stad…en één van de bekendste en grootste badplaatsen van Engeland. Naast de oude vervallen pier bruist de nieuwe van leven. Kermis, amusement hall, attracties, eetstalletjes…je kan het zo gek niet bedenken. We genieten van de zon en van de mensen die zich kostelijk amuseren. doch naast de pier is Brighton ook een culturele stad.

Verder zijn er de vele kleine gezellige winkelstraatjes met allerlei gekke winkeltjes en veel oude Victoriaanse gebouwen. In 1984 kwam Brighton in het nieuws door een bomaanslag van de IRA waarbij 1 dode viel. In de late namiddag zetten we koers naar Arundale, waar ik de vorige dag via booking.com een hotelletje boekte.

Donderdag 25 augustus 2014

ARUNDALE

Arundale is een stadje gelegen aan de rivier Arun, vooral gekend voor zijn prachtig kasteel en de mooie kerk. We brengen een 3 uur durend bezoek aan het kasteel met zijn prachtige tuinen. de woonvertrekken zijn pas na 12h te bezoeken omdat de familie het kasteel nog bewoond.

Na Arundale rijden we verder naar Landford waar we terug een hotelletje hadden geboekt. Landford is een klein dorpje dat ligt op een 20 km van Salisbury.

SALISBURY

Salisbury is een universiteitsstad, ligt aan de rivier Avon en telt 39.726 inwoners. We bezoeken er de prachtige kathedraal, shoppen, doen terrasjes…s’avonds rijden we terug naar Landsford waar we in het Indisch restaurant naast het hotel eten.

Vrijdag 26 augustus 2014

STONEHENGE

Na het ontbijt rijden we door naar Stonehenge.

Stonehenge is een megalithisch monument uit de Jonge Steentijd, dicht bij de plaats Amesbury in de Engelse graafschap Wiltshire ongeveer 13 kilometer ten noordwesten van Salisbury op de Salisbury Plain. De recentste datering voor de bouw van Stonehenge is bepaald op 2300 voor Christus.

Het monument bestaat uit een aarden wal rondom een cirkelvormig arrangement van grote, rudimentair bewerkte, staande stenen en is een van de beroemdste prehistorische locaties op aarde.

Het einde van onze 4 daagse trip komt in zicht. Het Is echter nog maar 11h en de Ferry vertrekt pas om 18h. dus besluiten we nog een bezoek te brengen aan Canterbury dat maar een half uurtje verwijderd is van Dover.

CANTERBURY

Canterbury is de zetel van de aartsbisschop van Canterbury. De stad ligt aan de rivier de Stour en heeft ca. 44.000 inwoners. We gaan shoppen in het winkelcentrum, doen enkele terrasjes en bezoeken er de grote Kathedraal. Rond 17h rijden we naar Dover…onze trip zit er op.

De volledige fotoreportage vind je hier op deze link.

Advertentie

2 gedachten over “2014 Engeland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s