2009 Venetië

Dag 1

Opgestegen om 6h30, geland om 8h in Marco Polo Venetië

Te voet naar Vaporetto en met de oranje lijn naar Venetië naar halte San Angelo. (Ca 55 min varen.)

Vandaar gaan we te voet naar Casa Fenice, gelegen in een klein achterafstraatje. Het is niet echt een hotel, maar eerder een verblijf bij burgers.Van buitenaf ziet het er uit als een afgeleefd krot, doch éénmaal binnen zien we zeer mooie typische Venetiaanse themakamers.

Wij krijgen “de Cassanova”Room, gelegen aan de straatkant. Ik moet er eerlijkheidshalve aan toevoegen dat we gelukkig een midweek boekten. Zodat we niet veel hinder ondervonden van het terraslawaai van de aan de overkant gelegen oesterbar.

Aangezien de kamer op dit vroege uur (10h) nog niet klaar was, de bagage achtergelaten en op stap naar San Marco plein.

Onderweg broodjes gekocht en ondanks het verbod gepicknicked op één van de bankjes onder de galerij van het dogenpaleis aan San Marco.

Daarna ergens in één van de zijstraatjes een terrasje gedaan 3,5 € voor een glas wijn, in tegenstelling met op San Marcoplein 8,5 €.

Om 12h45 keren we terug richting hotel om uit te pakken. Onderweg Hard Rock Café Venice tegen gekomen en om de traditie in ere te houden een T-shirt gekocht.

Rond 14h gaan we terug op pad richting Rialto brug.

Aan de oever van het Grand Canale doen we een terrasje. Wegens gebrek aan een goed stadsplan raken we volledig de weg kwijt in de wirwar van straatjes.  Uiteindelijk vragen we de juiste weg om rond 18h terug te belanden in onze “casa”.

Rond half acht gaan we eten in een gezellig restaurantje “Rosa rosa” genaamd… Om 21 uur gaan we doodmoe slapen.

Dag 2

Rond 8h wakker geworden en om 8h45 (zoals aangevraagd) wordt het ontbijt op de kamer gebracht. Sober ontbijt, doch lekker. (niet te veel van verwachten).

Rond 9h15 gaan we het “Palazzo Ducalé”  bezoeken aan het San Marcoplein. Zeker de moeite waard.

Daarna maken we een boottochtje met de gondel. 80€ Maar voor éénmaal dat we in Venetië zijn zeker een niet te missen ervaring.

Onderweg zien we hoe ze de meerpalen in het water plaatsten. Daardoor enige vertraging opgelopen. Ik had de indruk dat we een “luie” gondelier te pakken hadden, die zo weinig mogelijk wou varen voor z’n geld. We kwamen immers geen andere gondels tegen op ons traject.

We wandelen terug naar “Riva degli schiavoni” om langs de kade een Lasagne te verorberen.

Aangezien het ondertussen 13h was en Caroline wat wou gaan rusten gaan we terug naar het hotel.

Ik dan maar alleen op stap. Eerst richting “ponte dell accademia”,  langs het “Peggy Gugenheimmuseum” waar ik achteraf spijtig genoeg geen bezoek aan bracht. Verder naar de grote “Santa Maria della salute” kerk.

Van hieruit het canal grandé overgestoken met één van de typische Traghetto’s. (een soort gondels die je voor 1€ van de éne kant nar de andere brengen).

Via San Moisé keer ik terug naar het hotel. Rond 15h30 vertrokken naar Ca d’oro. Te voet via de Rialtobrug langs de “strada nova”.

Rond 20h gaan slapen omdat Caroline hevige hoofdpijn had. Eventjes er aangedacht dat we een dokter moesten bellen  omdat het niet overging en desnoods onze reis inkorten.

Dag 3

12 uur geslapen en volledig uitgerust…hoofdpijn weg…

Vandaag staat een uitstap naar “MURENO” het glas- eiland bij uitstek op het programma.

Geen prachtige Italiaanse zon vandaag, maar bewolkt en regenachtig.

We gaan naar Halte San Angelo en nemen de vaporetto n° 2 naar San Marco. Daar stappen we over op de 41 naar Murano.

Inmiddels op Murano aangekomen is het beginnen regenen. Overal zijn kleine glaswinkeltjes en grote glasblazerijen. We trekken onze stoute schoenen aan en sluiten aan bij een groep bezoekers die net binnen gaan. Daar kunnen we het ganse procédé van het glasblazen volgen..

Wegens de regen besluiten we terug te keren en gaan eerst ergens een steak eten…(Miserabel),gevolgd door een heerlijke tiramisu.

Om 14h30 zijn we terug op de kamer .

15h30 Vertrekken we terug met de Vaporetto naar “Il Ghetto”. Het oudste joodse ghetto van Europa. Ondertussen ook een “ Spritzi” geproefd. Typisch Venetiaans aperitief.

Rond 18h zijn we terug op de kamer. Rond 20h gaan we terug een stukje eten naar de “Rosa rosa”. Om zo gezellig de dag af te sluiten.

Dag 4

Het zit er bijna op, om 16h50 moeten terug opstijgen naar België. Na ons ontbijt chequen we uit, maar mogen ons bagage in het hotel laten staan tot s’namiddags.

Rond 9h30 vertrekken we naar San Marcoplein om enkele foto’s te nemen tussen de duiven en hierna een bezoek te brengen aan  “de Campanille”toren.

Van hierboven heeft men een prachtig zicht over Venetië.

Terug beneden bezoeken we de Basilica di San Marco. De beroemdste Venetiaanse basiliek.

De Middag sluiten we af met een terrasje aan de Riva degli schiavoni.

Hierna terug naar het hotel om tijdig terug op de luchthaven te zijn. Rond 18h45 landden we op Zaventem.

Alle foto’s zijn hier te bekijken.

Advertentie

3 gedachten over “2009 Venetië

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s