2015 Napels

Napels, Pompei, Vesuvius en Capri

Van 20/8/15 tot 24/8/15

Dag 1

Vertrek in Zaventem 13h15 , landing 2h15 later te Napels.

We nemen een officiële taxi aan de uitgang van de luchthaven omdat de privé taxi’s oneerlijke prijzen durven vragen. Hotel Rex ligt aan de kust, niet ver van Castel d’ovo. De chauffeur vraagt toch 35€, ondanks dat de reisgids maximum 23€ aangeeft. Tip: Spreek steeds op voorhand een eerlijke prijs af. (Zeker bij de jongere generatie chauffeurs)

Nadat de bagage is uitgepakt maken we onze eerste wandeling langs de kust. We bezoeken het eilandje rond Castel d’ovo waar allerlei gezellige restaurantjes blijken. Na een drankje langs het water zetten we onze tocht verder.

Napels 2015
Napels 2015

We wandelen verder tot aan Piazza Vittoria om landinwaarts de kleine straatjes van de binnenstad te verkennen. Maak dat je steeds een stadsplan op zak hebt, want na een half uurtje zijn ook wij hopeloos verdwaald. Straatjes blijken gewoon dood te lopen…

Uiteindelijk komen we op het Piazza del Plebiscito waar we in de verte de zee zien en ons terug kunnen oriënteren. Vergeet zeker niet de mooie “Basilica Reale San Francesco di Paola” te bezoeken.

Napels 2015
Napels 2015

De temperatuur loopt tegen de 30° en het wordt stillaan tijd om een restaurantje te zoeken om te eten. Daar we aan Castel d’ovo verscheidene restaurantjes zagen en een ober ons probeerde te verleiden door gratis wijn aan te bieden…gaan we daarheen. De ober herkent ons nog ondanks de grote drukte en ja…de wijn is gratis.

Napels 2015
Napels 2015

De risotto en de zeevruchten zijn overheerlijk. Voor een schappelijke prijs kan je hier zeer lekker eten. Rond 22h en na enkele terrasbezoekjes wandelen we terug naar onze kamer. Rex blijkt een rustig en net hotel,doch s’ nachts door de drukte op straat zeer lawaaierig. Gelukkig hebben we oordoppen mee.

Dag 2

Na een sober ontbijt ( verzorgd , doch meer keuze zou een meerwaarde zijn geweest) trekken we de binnenstad in. We gaan langs de haven waar de reuze cruiseschepen liggen aangemeerd. Daar vinden we de vertrekplaats voor de excursie Pompeï en Vesuvius. Voor 25 euro brengt het busje je naar deze locaties en terug. (Prijs bezoeken niet inbegrepen). We besluiten het er morgen op te wagen. Zeker goedkoper dan de 90€ pp excursie die de reisbrochures voorstellen.

Napels 2015
Napels 2015
Napels 2015
Napels 2015

We trekken verder de stad in…gaan langs “Castel Nuovo”,  Galleria Umberto I, winkelen in de drukke winkelstraat Via Toledo. Toevallig komen we aan de Funicolare Centrale. Een kabeltrein die naar het bovenste gedeelte “Vomero” van Napels gaat.

We stappen voor 1€ op de trein om Castel Sant’Elmo te gaan bezoeken. Boven in Vomero heb je een prachtig zicht over de stad en de haven. Het kasteel blijkt een versterkte burcht  met museum te zijn.

Napels 2015
Napels 2015

De winkelstraten boven op Vomero stellen niet veel voor en we keren terug naar de benedenstad. Inmiddels is het 16h en gaan terug naar hotel Rex.

Vandaag blijkt Castel d’ovo langer open te zijn, dus een gratis bezoek is mooi meegenomen. Het prachtige zicht van boven op het kasteel krijg je er zo bovenop.

Napels 2015
Napels 2015

Na het bezoek nemen we plaats in één van de vele restaurantjes langs het water om er een heerlijke vismaaltijd te verorberen.

Napels 2015
Napels 2015

Dag 3

Bezoek Pompeï en beklimming Vesuvius.

We stappen naar de haven om het toeristenbusje te nemen dat ons naar Pompeï zal brengen. Na 40 minuten bereiken we de historische site waar rond 79 na christus de vulkaan Vesuvius een dikke laag lava achterliet. We krijgen 2h30 om deze plaats vrij te bezoeken. Daarna vertrekken we naar de Vesuvius.

Napels 2015
Napels 2015

Het gammele busje brengt ons langs smalle baantjes bijna helemaal tot boven aan de top. In iedere bocht wordt geclaxonneerd om eventuele tegenliggers te waarschuwen, er is immers geen plaats voor 2 om een bus te kruisen.

Wist ik op voorhand dat deze oude bus zo’n tocht ging aanvangen, ik was er nooit ingestapt. Doch de chauffeur is zeer ervaren en de bus blijkt in betere staat dan hij er uitziet. Van de plaats waar we gedropt worden onder de top is het een fikse wandeling om helemaal boven te raken. Doch met de nodige rustpauzes bereiken we ons doel.

Napels 2015
Napels 2015
Napels 2015
Napels 2015

Een lastige tocht, de voldoening over het uitzicht is des te groter. De terugweg loopt vlot en rond 16h30 bereiken we het vertrekpunt. Een aanrader deze trip.

Dag 4

Vandaag gaan we naar Capri. Eén der eilanden voor de kust van Napels. Toeristische trekpleister bij uitstek. Met vele smalle straatjes, druk verkeer, prachtige yachten…grotten langs de rotskust…

We nemen de overzet in de haven en na 45 minuten varen bereiken we onze bestemming.

Napels 2015
Napels 2015

Bij aankomst worden we onmiddellijk aangeklampt door een verkoper die ons aanraad om nu onmiddellijk de rondvaart en het bezoek aan de azuurblauwe grotten te doen. Dit zou immers het beste tijdstip van de dag zijn.( Achteraf blijkt dat we beter hadden gewacht tot na de middag als het een stuk rustiger is).

C. en ik nemen de excursieboot en beginnen de rondvaart van het eiland. Na 15 minuten varen bereiken we het punt waar we de kans krijgen om de grotten te bezoeken. Iedereen die wilt kan overstappen in een kleine sloep en zo een bezoek brengen.

Napels 2015
Napels 2015

Wij passen…13€ pp om 5 minuten in de grot te varen, de woelige zee, de ongemakkelijke sloepjes… nee laat maar. Doch de meeste opvarenden doen dit wel. Hierna zetten we onze rondvaart verder, prachtige rotsformaties, grote jachten, heerlijk weer…wat wil je nog meer.

Napels 2015
Napels 2015

Bij aankomst in de haven trekken we het binnenland in. We nemen de kabeltram naar het centrum van Marina Grande. Vele winkeltjes, restaurants, massa’s toeristen…mooi uitzicht over de haven.

Napels 2015
Napels 2015
Napels 2015
Napels 2015

Om 16h30 nemen we de boot terug naar Napels. Terug een mooie excursie gemaakt die zeker een meerwaarde vormde voor onze cityrip.

Dag 5

Laatste dag, we hebben nog enkele uren tijd alvorens we ons terug moeten begeven naar de luchthaven. Veel valt er verder niet meer te beleven. We brengen onze laatste uren door met een wandeling langs de kust, bezoeken Villa Pignatelli

Napels 2015
Napels 2015

en lopen nogmaals door het winkelcentrum. We kopen wat souvenirs en dan terug naar het hotel waar we een taxi naar de luchthaven bestellen… het zit er op.

De volledige fotoreeks vind je op deze link.

Reiziger tips:

  • Vraag en bespreek steeds vooraf de prijs. Sommige Napolitano’s nemen het immers niet zo nauw met het geven van een eerlijke prijs (Taxichauffeurs, obers).
  • Opgelet voor zakkenrollers, vooral in drukke toeristische plaatsten. (Hadden wij gelukkig geen last van).
  • Oordoppen zijn een must om het nachtlawaai te vermijden.
  • De voorgestelde toeristische excursies kunnen meestal op een goedkopere manier op eigen kracht gedaan worden mits een beetje uitkijken.
  • Verder is de haven van Napels een paradijs voor de Bourgondiërs onder ons. Overheerlijke maaltijden voor een schappelijke prijs.
Advertentie

5 gedachten over “2015 Napels

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s